Plafond plinten

Met Plafond plinten van Wijdeco werk je jouw plafond mooi af. Zo krijgt jouw kamer een prachtige uitstraling. Plafond plinten staan ook wel bekend als kroonlijst, plafondlijsten of plafond sierlijsten. Met het plaatsen van plafondlijsten benader je de stijl van jouw interieur. Wijdeco heeft verschillende type plafond plinten, van klassieke plafondlijst tot moderne plafondplint.

Vanaf € 10,50 per meter
Kies opties
Kies opties

Houten plafondlijsten of MDF?

Wijdeco levert uitsluitend houten plafondlijsten van grenen hout. In de goedkopere bouw wordt er vaak een gladde MDF aan het plafond geplakt. Ten eerste geeft MDF een veel killere uitstraling dan warm grenen houten plafondlijsten.  En ten tweede past grenen hout vaak veel beter bij het overige hout zoals de deurlijsten, architraven of vloerplinten. Ten derde zijn MDF plafondplinten veel gevoeliger tegen vocht en trekken daarom veel sneller krom dan grenen houten plafondlijsten.

 

Plafond sierlijsten na laten maken

Als u een woning of pand gaat renoveren is het van belang dat authentieke elementen bewaard blijven in de woning. Maar soms zijn deze dermate beschadigd dat vervangen de laatste optie is. In dat geval bent u bij Wijdeco aan het juiste adres. Wij reproduceren bestaande oude beschadigde plafondlijsten en deurlijsten. Voor een vrijblijvende prijsopgave stuurt u een foto van de plafondplint via Whatsapp of mail plus het aantal meter plint en u ontvangt binnen een werkdag een bijpassende offerte.

 

Plafond plinten kopen

Onze plafond plinten vind je in de webshop onder “vloerplinten”, dit klinkt enigszins verwarrend echter de houten plinten zijn namelijk ook uitstekend als plafondplint te gebruiken. Met name de strakke plint Stricta wordt veel gebruikt als plafondlijst. Deze plint leent zich er uitermate voor indien de overgang van muur naar plafond niet zo mooi strak meer is. Voor de montage van deze strakke plafondplint kunt je gebruik maken van sterke montagekit of indien er tengels in het plafond zitten met een spijkertje vastzetten. Wij adviseren bij het monteren gebruik te maken van een stempel zodat de hoge plint mooi strak tegen het plafond gemonteerd wordt.

Vanaf € 10,50 per meter
Kies opties
Kies opties
Vanaf € 10,50 per meter
Kies opties
Kies opties
Vanaf € 10,50 per meter
Kies opties
Kies opties
Vanaf € 10,50 per meter
Kies opties
Kies opties
Vanaf € 9,50 per meter
Kies opties
Kies opties

Waarom plaats je plafondplinten nog meer?

Naast hun decoratieve functie hebben plafondplinten ook andere voordelen. Ze kunnen effectief eventuele onvolkomenheden in de voeg tussen de muur en het plafond verbergen, wat met name gunstig is voor oudere huizen.

Hoe kun je plafond plinten bevestigen?

De aanbevolen methode om de plinten te bevestigen is als volgt: begin met het aanbrengen van de plint op de muur en verwijder deze vervolgens voorzichtig. Laat de plint 5 minuten rusten om de lijm te laten drogen en druk hem daarna stevig op zijn plaats of gebruik een hamer om hem te bevestigen. Gebruik tijdens de installatie een klein stukje resthout als bescherming om te voorkomen dat de plint beschadigt.