Houten plinten

Plinten van hout zijn duurzaam en hoog van kwaliteit. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van massief hout, gaan de houten plinten lang mee en kunnen ze wel tegen een stootje. De houten plint in de woon- of slaapkamer zorgt voor een extra sfeerbeleving. Maak de kamer of het hele huis af met het toevoegen van houten (overzet) plinten.

 

Houten plinten kopen

Houten plinten voor vloeren.Massief houten plinten van Wijdeco zijn ideaal voor het mooi afwerken van houten vloeren. Deze plinten zijn gemaakt uit een speciaal hiervoor geselecteerde bomen / houtsoorten zoals grenen, vuren of eiken hout. Ten eerste zijn vloerplinten bruikbaar om de overgang van de vloer naar de muur mooi af te werken. Daarbij maakt het niet uit of u een pvc vloer, laminaat of een houten vloer heeft.
Ten tweede kunt u deze houten plinten ook gebruiken als plafondplinten en muurplinten. In onze werkplaats maken wij plinten voor elk type woning van klassieke plint tot modern. Op onze site vindt u diverse afmetingen aan lage en hoge plinten. Wilt u houten plinten kopen voor uw muur of plafond kijk dan in onze webshop.

 

Grenen plinten van hout

Grenen plinten van hout.Wij kunnen plinten leveren in diverse houtsoorten. De meestverkochte houtsoort is de grenen plint. Het grenenhout wordt gemaakt pinus soort bomen (Pinus sylvestris). Deze boom staat ook wel bekend als de grove den.Grenen hout geeft een robuuste authentieke uitstraling aan plinten. Het voordeel van het werken met grenen hout is dat dit materiaal goed machinaal te bewerken om zo mooie sierkralen op de plint te maken. Naast de grenen plinten leveren wij ook vuren plinten, deze zijn te betellen in onze webshop.

Grenen overzetplint

Naast gewone grenen plinten maken wij ook grenen overzetplinten. De plint die u over de bestaande plint heen plaatst is van massief hout en makkelijk te schilderen in elke kleur.

Hoge houten plinten: veel toegepast in jaren ‘30 woningen

Veel verkocht zijn de hoge plinten van Wijdeco. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en ontwerpen. Zo maken wij echte hoge plinten voor vloeren die u in jaren ‘30 woningen ziet, die niet van de originele plinten te onderscheiden zijn. Deze plinten zijn van massief hardhout, grenen of vuren, wat een duurzame en authentieke uitstraling geeft. Wij gebruiken dus geen MDF. De hoge plinten zijn verkrijgbaar in diverse modellen, van een platte strakke plint tot robuuste plint of kraalplint. De strakke plinten zijn overigens ook goed te gebruiken in moderne woningen, het zijn als het ware ouderwetse plinten in een modern jasje.

Voordelen van houten plinten en MDF plinten

Het gebruik van massief houten plinten ten op zichtte van de goedkopere MDF plint heeft een aantal voordelen.

 1. Het eerste voordeel is dat een massief houten plinten niet schotelt (hol/bol gaat staan), terwijl de goedkopere MDF plinte nog wel eens de neiging heeft om hol of bol te gaan staan.
 2. Het tweede voordeel is dat massief houten plinten een veel mooiere uitstraling geven dan MDF plinten. Vooral als het licht / zonlicht op  de plint schijnt zie je de prachtige uitstraling van het hout.
 3. Een misverstand is dat houten plinten vol met noesten zitten. Door dat wij plinten van grenen gebruiken zijn deze aan drie zijden van de plank nagenoeg noestvrij is. Vuren hout is niet meer noestvrij te vinden en bevat naast de noesten dan ook gaatjes op de plaatsen waar de noesten zijn uitgevallen. Het nadeel van vuren is dat na het spuiten van de sierpint in de grondlak, de vezels opzetten wat bij de eerste keer schuren extra werk met zich mee brengt. Vloerplinten en architraven zijn heel goed te spuiten in de grondlak (standaard Ral 9016) en vertonen na droging een glad oppervlak.

Waarom een houten plint kopen bij Wijdeco?

 • Houten plinten geschikt voor vloeren
 • Zowel bruikbaar als sierplint, muurplint, plafondplint en vloerplinten
 • Verschillende designs, van klassieke jaren ‘30 plint tot modern
 • Altijd eigen productie uit onze werkplaats
 • 100% strakke afwerking
 • Plinten in diverse hoogtes
 • Scherp in prijs
 • Korte productietijd van plinten en snel geleverd door heel Nederland, België en Duitsland!